Sănătatea femeii

Sănătatea femeii

Fierul este un element nutritiv important pentru păstrarea sănătăţii dumneavoastră. Fierul este necesar pentru transportul oxigenului în sânge şi în organism, pentru a vă da energie şi pentru a vă spori capacitatea de concentrare. De asemenea, păstrează sănătatea sistemului imunitar, ajutându-vă la combaterea infecţiilor. Un nivel scăzut de fier poate duce la deficit de fier, când apare riscul instalării afecţiunii cunoscută sub numele de anemie feriprivă, în care numărul celulelor roşii  sanguine este redus.

Pentru o femeie există momente în care riscul deficitului de fier este mai mare (în timpul menstruaţiei), ori când necesarul de fier e crescut, de pildă în cursul sarcinii sau după naştere. Uneori poate este necesar să vă gândiți  şi la  necesarul de fier al copiilor dumneavoastră, în special în timpul perioadei de creştere sau la debutul menstruaţiei la fiica dumneavoastră. Aşadar, indiferent de etapa de viaţă pe care o parcurgeţi, fierul trebuie să fie o parte importantă a acesteia.

Menstruaţia

Menstruaţia este un moment crucial în viaţa unei fete şi este o parte importantă a naturii unei femei. În afară de inconvenientul lunar de a purta tampoane/absorbante, de grija de a găsi cea mai apropiată toaletă, de durerile abdominale şi de starea generală alterată, menstruaţia solicită considerabil organismul femeii şi afectează depozitele sale de fier.

Întemeierea unei familii

Când începeţi să vă gândiţi la a avea un copil, vă gândiţi implicit la mai multe lucruri: să reduceţi consumul de alcool şi cafeină, sau să luaţi suplimente de acid folic, dar ar trebui să aveţi în vedere şi nivelul de fier din organismul dumneavoastră.

Sarcina şi naşterea

Veşti bune – acum puteţi mânca cât pentru doi! Cu toate că, din păcate, acest lucru nu este adevărat, e important să acordați atenţie la tot ce mâncaţi. În timpul sarcinii atât dumneavoastră, cât şi bebeluşul, aveţi nevoie de fier pentru ca totul să decurgă cât mai bine. Medicul vă va monitoriza nivelul de fier. Totuşi, trebuie cunoscute semnele deficitului de fier, precum şi modul în care puteţi să vă păstraţi constant nivelul de fier între controale. Fierul este de asemenea important pentru a vă ajuta să faceţi faţă şi să vă bucuraţi de primele zile alături de bebeluşul dumneavoastră.

Maternitatea

Maternitatea schimbă cu totul viaţa unei femei. De la primele momente de incertitudine imediat după ce ajunge acasă de la spital, la gânduri de genul „ăştia mă scot din sărite”, maternitatea este o experienţă incredibilă. Aşa cum fierul a fost important în timpul sarcinii, el continuă să fie un element important în păstrarea sănătăţii dumneavoastră şi a copiilor dumneavoastră.

Trecerea anilor

Mare parte a vieţii dumneavoastră v-aţi concentrat asupra sănătăţii şi bunăstării copiilor dumneavoastră. V-aţi asigurat că mănâncă bine, că învaţă, se joacă, îşi fac prieteni… şi v-aţi făcut mereu griji pentru ei! Dar odată ce ei devin independenţi, aveţi din nou timp să reveniţi la propriile dumneavoastră priorităţi.

Mărturiile pacientelor

Aflați relatările altor femei care nu au cedat oboselii şi epuizării. Aflaţi cum teste şi tratamente simple pentru deficitul de fier au ajutat aceste femei să-şi depăşească fatigabilitatea (oboseala cronică).