RESURSE

RESURSE

CHESTIONAR PRIVIND OBOSEALA

Oricine se poate simți obosit din când în când, dar dacă sunteți obosit zi de zi, ar putea fi din cauza fatigabilității (oboselii cronice). Răspunzând la chestionarul simplu de mai jos puteți să fiți de ajutor medicului dumneavoastră pentru ca sa stabilească dacă suferiți sau nu de fatigabilitate. Completarea chestionarului nu ar trebui să dureze mai mult de 3 minute. 

fatigue slider

Aflați mai multe


 

LISTA SIMPTOMELOR DEFICITULUI DE FIER

Oboseala cronică, durerile de cap și iritabilitatea sunt simptome frecvente ale deficitului de fier, dar există și alte simptome. De exemplu, puteți avea unghii friabile, limbă dureroasă sau dispnee. Utilizați această listă pentru a afla cum poate afecta deficitul de fier diferite părți ale corpului dumneavoastră.

Aflați mai multe


 

DEFINIȚII

Această secțiune oferă definiții ale deficitului de fier și fatigabilității (oboselii cronice). Este important de știut că deficitul de fier pornește de la o formă ușoară până la cea mai severă formă, denumită anemie feriprivă. Fatigabilitatea este un simptom nespecific, cu multe cauze diferite, dar care vă poate afecta multe aspecte ale vieții.

Aflați mai multe


 

REGIMUL ALIMENTAR

O bună modalitate de a creşte nivelul de fier şi de a căpăta mai multă energie este aceea de a consuma mai multe alimente bogate în fier. Aşa cum poate ştiţi deja, carnea roşie conţine mult fier, dar puteţi încerca şi numeroase alte alimente. În această secțiune puteți afla ce alimente au un conținut ridicat de fier și puteți urma link-urile către rețete bogate în fier.

Aflați mai multe


 

MATERIALE DE DESCĂRCAT

Această secțiune vă furnizează informații utile de descărcat.

Aflați mai multe