MĂRTURIILE PACIENŢILOR CU BOALĂ INFLAMATORIE INTESTINALĂ (BII)

La vârsta de 18 ani, mi-am dat seama pentru prima dată că ceva nu era în regulă. Atunci am plecat la facultate, fiind un moment plin de entuziasm pentru mine. Cu toate acestea, în loc să îmi petrec timpul liber ieşind cu noii mei prieteni, de cele mai multe ori simţeam nevoia să mă odihnesc din cauza crampelor abdominale groaznice şi a scaunelor dese. Eram de-a dreptul extenuat. Când mi-am dat seama că pierdeam mult sânge şi că simptomele nu se ameliorau, m-am adresat medicului de familie. Am fost trimis la un specialist, iar în final mi s-a pus diagnosticul de boală inflamatorie intestinală. La puţin timp după prima consultaţie, specialistul m-a planificat pentru operaţie în vederea îndepărtării porţiunii intestinale care fusese cea mai afectată de BII.

Atât înainte, cât şi după operaţie, mă simţeam extrem de frustrat din cauza oboselii ce mă împiedica să fac toate lucrurile pe care le doream. Studiile şi viaţa mea socială au avut de suferit din acest motiv. Chiar dacă dormeam 12 ore sau lucram săptămâni întregi doar câteva ore pe zi, tot nu mă simţeam odihnit sau energic. Am discutat cu medicul meu, care mi-a recomandat o serie de analize de sânge, și a rezultat că sunt anemic din cauza deficitului de fier.

Medicul mi-a explicat că probabil am pierdut mult fier în urma sângerărilor de dinainte şi după operaţie. Este posibil ca nivelul meu de fier să fi fost scăzut şi înainte de operaţie. În plus, nici în prezent nu absorb la fel de mult fier din alimente ca persoanele sănătoase.

Deficitul de fier a fost tratat prin administrarea unei doze suplimentare de fier. La puţin timp, am început să mă simt mult mai bine, să fiu într-o dispoziţie mai bună, reuşind să fac şi altceva, nu numai să merg la cursuri şi să dorm. Aveam din nou poftă de viaţă şi mă simţeam cu totul altă persoană! Viaţa este mult mai frumoasă acum că reuşesc să ţin sub control BII şi nu mă mai simt obosit în permanenţă! 

Pentru mai multe informații vă rugăm adresați-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră