CUM SE TRATEAZĂ CARENȚA DE FIER?

Odată ce medicul dumneavoastră a înţeles simptomele dumneavoastră şi a interpretat rezultatele analizelor de sânge, va fi în măsură să vă confirme dacă aveţi carență de fier sau anemie feriprivă şi vă va recomanda cel mai potrivit tratament. Una din opţiunile de tratament ar putea fi creşterea aportului de fier din alimente, prin consumul unor alimente mai bogate în fier precum carnea roşie, ficatul, cerealele  îmbogățite cu fier şi legumele verzi.1 Când vă planificaţi mesele, acest ghid vă poate ajuta să alegeţi alimentele bogate în fier.

S-ar putea ca medicul dumneavoastră să considere că aveţi nevoie de fier suplimentar sub formă de  

  • preparate orale cu fier,1 disponibile cu sau fără prescripţie medicală, sau
  • fier intravenos,2-4 care ajunge direct în circulaţia sanguină.

Unele tratamente pot fi mai indicate pentru dumneavoastră decât altele, în funcţie de nivelul de carență de fier şi eventuale alte afecţiuni medicale pe care le aveţi. Medicul va discuta cu dumneavoastră opţiunile de tratament disponibile şi vă va oferi sfaturi privind opţiunea terapeutică potrivită stării dumneavoastră.3,5

Timpul până la apariția răspunsului la tratament poate să difere, în funcţie de tratamentul primit. Medicul este cel mai în măsură să vă spună când puteţi să vă aşteptaţi să observaţi efecte pozitive ale tratamentului.3,6,7 Dacă aveţi probleme cu tratamentul primit sau observaţi efecte secundare ale acestuia ori consideraţi că simptomele nu se ameliorează, consultaţi-vă din nou medicul.

Pentru mai multe informații vă rugăm adresați-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră