Învăţaţi despre carența de fier

De ce este fierul atât de important....

Fierul este esenţial pentru organismul nostru. Este necesar atât pentru sănătatea mentală şi fizică, cât şi pentru păstrarea rezervelor energetice. Fierul este conţinut în substanţa numită hemoglobină, ce se găseşte în celulele roşii ale sângelui. Hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni în întregul organism.Creierul are nevoie de oxigen pentru concentrare, iar muşchii îl folosesc pentru producerea de energie fizică. Fierul este de asemenea necesar pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos, ajutându-vă să combateţi infecţiile.

Instrumente pentru pacienţi

Definiții

Cum se definește deficitul de fier

Vezi Definiții

Căutare simptom

Comparați-vă simptomele cu cele ale deficitului de fier.

Verificați acum

Aveți un aport suficient de fier?

Echilibrul dintre aportul şi necesarul de fier al organismului este important pentru păstrarea unei sănătăţi solide. În mod normal, organismul ştie să păstreze acest echilibru prin înlocuirea fierului utilizat zilnic pentru sinteza de celule sanguine roşii cu fierul conţinut în alimente. Fierul din alimente este absorbit în fluxul sanguin prin intestinul subţire. Aportul şi necesarul de fier se pot dezechilibra dintr-o serie de cauze, ceea ce poate conduce la deficitul de fier.

Vă simţiţi “mai mult decât doar obosit/ă”?

Cu toţii suntem obosiţi din când în când, dar dacă sunteţi epuizat/ă zi de zi, s-ar putea să suferiţi de fatigabilitate/oboseală cronică. Ar fi util să vă analizați stilul de viaţă, factorii de stres cotidian şi solicitările zilnice şi să aflaţi dacă există ceva ce ar putea să vă facă să vă simţiţi mai viguroşi, mai energici. În caz de oboseală cronică puteţi avea o senzaţie de epuizare fizică şi mentală şi să fiţi lipsit/ă de energie mai multe zile pe săptămână, chiar dacă nu aţi întreprins activităţi deosebit de istovitoare. Există multe cauze ale fatigabilităţii, inclusiv deficitul de fier. Vorbiţi-i medicului dumneavoastră despre starea de oboseală susţinută ce vă încearcă şi utilizaţi Chestionarul privind Oboseala pentru a vă urmări starea de oboseală.